Az idén 40 éve alakult brit rocklegenda június 27-én Budapesten is bemutatja legújabb nagylemezét.

Fotó: Mat Hayward/Getty Images

Még április sincs, de ismét egy újabb – szó szerint – kultikus bandával bővült a 2023 során hazánkban koncertező klasszikus rockzenekarok sora. A Mötley Crüe és a Def Leppard kettőse, az all-star felállásban újjáalakult, és rögtön duplázó Pantera, az új gitárossal támadó Deep Purple, valamint a Slasht és Duffot is ismét a soraiban tudó Guns ‘N Roses után után újabb nagy név érkezését jelentették be a szervezők.

Június 27-én ugyanis ismét Magyarországra látogat a ’80-as évek emblematikus rockcsapata, az 1983-ban alakult The Cult. Az Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros vezette banda eddig négy alkalommal járt nálunk, először 1993-ban az egykori MTK Stadionban léptek fel a Metallica és a Megadeth társaságában, legutóbb pedig 2017-ben, a ma már szintén csak egykori VOLT Fesztiválon adtak nagy sikerű koncertet.

 

 

Az idén kereken 40 éve létező formáció annak idején még egy post punk/gothic rock zenekarként kezdte pályafutását, majd a ’80-as évek közepétől kezdve lemezről lemezre fordultak a tradicionálisabb hard rock műfaj felé, a két megközelítés vegyítésével kialakítva ezer közül is felismerhető, egyedi hangzásukat.

Legutóbb 2022 októberében jelentkeztek új stúdióalbummal, Under the Midnight Sun címmel, amelynek lemezbemutató turnéja keretében veszik be a Budapest Park színpadát június 27-én. A friss korong dalai mellett pedig minden bizonnyal az olyan ikonikus slágerek is felcsendülnek majd, mint a She Sells Sanctuary, a Rain, a Love Removal Machine, a Lil’ Devil vagy a Fire Woman.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő