A világ egyik legikonikusabb rockbandája idén nyáron lép színpadra a magyar fővárosban.

Fotó: Amy Sussman/Getty Images

A Mötley Crüe és a Def Leppard kombója, a duplázó Pantera, valamint az új gitárossal támadó Deep Purple után újabb rocklegenda érkezik Magyarországra, ugyanis 2023. július 19-én visszatér Budapestre minden idők egyik leghírhedtebb rock and roll bandája, a Guns N’ Roses.

17 év kihagyás után ez lesz a csapat első magyarországi fellépése, hiszen a legutóbb 2006-ban játszottak a Budapest Sportarénában, azonban az a koncert leginkább Axl Rose frontember többórás késése miatt maradt emlékezetes. Ráadásul akkor egyedül ő lépett színpadra a zenekar klasszikus felállásából, az idei bulin viszont a magyar közönség 1992 után először ismét élőben láthatja majd az Appetite for Destruction című debütalbumot elkészítő tagság háromötödét. Ez lesz ugyanis az első hazai GN’R-buli azóta, hogy Axl Rose énekes 2015-ben elszívta a békepipát a banda egykori gitárosával, Slash-sel, aki Duff McKagan basszusgitárossal együtt valóságos szenzációszámba menően visszatért a zenekar soraiba.

A 2016-ban indult és több mint három éven át futó Not in This Lifetime… elnevezésű turné a maga 584 millió (!) dolláros bevételével végül minden idők negyedik legjövedelmezőbb koncertkörútja lett, azonban az utazó cirkusz akkor nem érintette a magyar fővárost. 2023 nyarán azonban Axl, Slash és Duff a világkörüli turnéjuk keretében Budapestet is útba ejtik, hogy végre újra élőben tombolhassunk olyan klasszikusokra, mint a Welcome to the Jungle, a Paradise City, a Sweet Child O’Mine, a Don’t Cry vagy a November Rain.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő