A ’90-es évek első számú metal bandája 2023. május 30-án Budapesten koncertezik.

Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, 20 év után ismét turnéra indul minden idők egyik legnagyobb hatású metal zenekara, az 1981-ben alakult texasi Pantera. Legalábbis annak egy mai inkarnációja, hiszen az alapító Darrell testvérek, Dimebag gitáros és Vinnie Paul dobos sajnos már nincsenek az élők sorában.

Így Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros mellé új tagok csatlakoztak, méghozzá nem is akármilyen kaliberű zenészek személyében. A gitároknál ugyanis az elsősorban Ozzy Osbourne zenekarából és a Black Label Societyből ismert Zakk Wylde-ot, a dobok mögött pedig az Anthraxes Charlie Benantét láthatja majd a közönség a jövő évben induló koncertkörút során.

És ma érkezett a szenzációs hír, miszerint a különleges négyes a világkörüli turnéja során hazánkat is útba ejti majd, a Pantera mai felállása ugyanis a frissen Csepelre költözött Barba Negra Red Stage nevű színpadán lesz látható 2023. május 30-án.

A zenekar klasszikusnak nevezett, legsikeresebb felállása – először és utoljára – 1998-ban járt Magyarországon, akkor a szintén fővárosi Kisstadionban játszottak a Black Sabbath előzenekarként, méghozzá a Helloween és a Coal Chamber társaságában.

A május 30-i koncert így az első önálló budapesti koncertjük lesz, amire az általános jegyértékesítés november 24-én 10 órától indul, a Live Nation tagok azonban már november 23-án 10 órától megválthatják rá belépőiket.

Fotó: Scott Dudelson / Getty Images

 

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő