Ennek értelmében 2023. május 29-én már Budapestre is nélküle érkezik a legendás csapat, akik már meg is nevezték zenésztársuk utódját.

A múlt héten bombaként robbant a szenzációs hír, hogy a ’80-as évek két ikonikus rockbandája, a Mötley Crüe és a Def Leppard közös világkörüli turnéja keretében Budapestre is ellátogat majd.

A 2023. május 29-én esedékes nagyszabású dupla show azóta több okból is kisebb-nagyobb felhördülést váltott ki a magyar rajongók körében: sokan a magasnak mondott belépőjegy árak hallatán akadtak ki a közösségi felületeken, legutóbb pedig az vágta ki náluk a biztosítékot, hogy a szervező Live Nation bejelentette, a koncertre csak és kizárólag ülőjegyek lesznek kaphatóak. Ez utóbbi elmondásuk szerint a két zenekar kifejezett kérése volt, hiszen az Egyesült Államokban, vagy Japánban ez egy teljesen bevett szokásnak számít, nálunk azonban egy ilyen kondíció valóban furcsának tűnhet.

Most pedig megérkezett a legfrissebb és egyben legszomorúbb hír, miszerint a Mötley Crüe 71 éves alapító gitárosa, Mick Mars a súlyos, évtizedekre visszanyúló ízületi gyulladásos betegsége miatt kénytelen végleg visszavonulni a turnézástól. Ez pedig azt jelenti, hogy a zenész Budapesten sem lesz ott a bandával jövő év május 29-én.

A hír bár lesújtó, a csapat rajongóit minden bizonnyal már nem érte teljes hidegzuhanyként, ugyanis az utóbbi hetekben már pletykák keringtek arról, hogy Mars nem vállalja majd a Mötley Crüe Def Lepparddal közös, 2023-as dátumait. Az elmúlt 41 évben, tehát a kezdetektől a bandában játszó gitáros ugyanis egy Ankylosing Spondylitis (A.S.) nevű, rendkívül fájdalmas, bénító degeneratív betegségben szenved, amely fokozatosan előrehaladva meszesíti el a szalagokat és az ízületeket, majd teszi botmerevvé a teljes gerincet.

Marsnál 17 évesen diagnosztizálták a kórt, állapota pedig az utóbbi évtizedekben rohamos tempóban romlani kezdett, így az is kész csoda, hogy egészen mostanáig képes volt színpadra állni. A közleményben a bejelentés mellett a csapat azonban leszögezi, hogy Mick a zenekar teljes értékű tagja marad, csupán a koncertezéstől vonul vissza, mivel a turnézás a jelenlegi állapotában már túl nagy erőfeszítést jelentene számára.

Azóta pedig már Mars utódjának kilétére is fény derült, ugyanis a Mötley Crüe megerősítette, amit a találgatásokból egy ideje már sejteni lehetett. Mégpedig azt, hogy a csapat 2023-as koncertjein az a John 5 gitározik majd, aki a ’90-es és a 2000-es évek fordulóján David Lee Roth kísérőzenekarában, illetve Marilyn Mansonnál, az elmúlt 17 évben pedig Rob Zombie bandájában pengette a húrokat.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő