Dobosuk, Joey Kramer nélkül indul búcsúturnéra minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású rockbandája.

Fotó: Aerosmith/Live Nation

Miután az elmúlt napokban sokat sejtető, rejtélyes posztokban tették egyértelművé a közösségi médiában, hogy hamarosan valami fontos dolgot készülnek tudatni követőikkel, az Aerosmith bejelentette, hogy több mint 50 év után szögre akasztják a hangszereiket és egy búcsúturnét követően befejezik pályafutásukat.

A bejelentéshez egy nagyszabású, világsztárokat is felvonultató kisfilmet is készítettettek:

A közleményükben a következő szöveg olvasható:

Ez nem egy viszlát, hanem egy béke veletek! Készüljetek, és tartsatok velünk, mert életünk legjobb koncertjeit láthatjátok majd!

A veterán banda visszavonulása érthető, hiszen már a teljes legénység elmúlt 70 éves, ráadásul a tagok szinte mindegyike különböző egészségügyi problémákkal küzdött az elmúlt évek során. A legutóbb Joey Kramer dobos volt kénytelen kihagyni néhány koncertet vállsérülései miatt, majd 2020-ban ugyan visszatért a banda soraiba, de a koronavírus-járvány okozta leállások után ismét technikusa, Jack Douglas játszott helyette a koncerteken.

A zenekar a mostani bejelentésében azt is megerősítette, hogy Kramer ezúttal sem tart majd velük:

Noha Joey Kramer mindig is az Aerosmith szeretett alapító tagja marad, sajnálatos módon úgy döntött, hogy nem vesz részt a jelenleg tervezett turnédátumokon, hogy teljes figyelmét családjára és egészségére összpontosíthassa. Joey összetéveszthetetlen és legendás jelenléte a dobfelszerelés mögött nagyon fog hiányozni.”

És ha a búcsú, valamint Kramer hiánya nem lenne már önmagában is elég szomorú hír, a magyar rajongók azon is búslakodhatnak, hogy a csapat minden bizonnyal csupán Észak-Amerikában indul majd útnak. A most nyilvánosságra hozott állomások között ugyanis csak az USA és Kanada városai szerepelnek, így elég kevés esély mutatkozik arra, hogy a zenekar Európában is elköszönjön híveitől. Habár a banda eredetileg 2020 júliusában Budapesten is fellépett volna, a pandémia következtében a koncertet először 2022-re halasztották, végül pedig a teljes európai körutat törölték a programjaik közül.

Az észak-amerikai fanoknak azonban örömteli hír, hogy a “Peace Out” nevű turné során különleges vendégként a ’90-es évek nagy népszerűségnek örvendő rockbandája, a The Black Crowes lép majd színpadra Steven Tylerék előtt.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő