A kanadai rockbanda novemberben friss stúdióalbummal is jelentkezik.

Visszatért az utóbbi 20 év egyik legsikeresebb rockzenekara, a 1995-ben alakult kanadai Nickelback. Chad Kroeger és csapata egy 2020-as feldolgozást (The Devil Went Down to Georgia) leszámítva utoljára 2017-ben hallatott magáról, ekkor került ugyanis a boltok polcaira a legutóbbi, Feed the Machine című nagylemezük.

A hosszú évek hallgatását azonban most egy vadonatúj szerzeménnyel törte meg a banda, a San Quentin című track pedig a novemberben érkező Get Rollin’ című tizedik stúdióalbumuk előfutára is egyben. Az igencsak zúzós szám megszületését Chad Kroeger frontember egy szigorúan őrzött kaliforniai börtön igazgatójával való találkozása inspirálta, a szöveg így egy okosan megtervezett szökés történetét meséli el.

Magáról az új albumról pedig a következőt mondta el a zenekar:

Az elmúlt néhány évben olyan ütemben dolgoztunk ezen a lemezen, ami lehetővé tette számunkra, hogy szabadon alkothassunk. Nagyon hiányoztak már a rajongóink, úgyhogy alig várjuk, hogy mindenki hallja az új zenénket, és élőben is bemutathassuk az új dalokat.

A BMG gondozásában megjelenő Get Rollin’ című korong november 18-án kerül a boltok polcaira és a streaming szolgáltatók kínálatába. A standard kiadáson 11, a deluxe változaton pedig további négy bónusz felvétel kap majd helyet, négy dal (High Time, Just One More, Does Heaven Even Know You’re Missing, Horizon) akusztikus verziójának formájában.

A standard tracklista:
01. San Quentin
02. Skinny Little Missy
03. Those Days
04. High Time
05. Vegas Bomb
06. Tidal Wave
07. Does Heaven Even Know You’re Missing?
08. Steel Still Rusts
09. Horizon
10. Standing In The Dark
11. Just One More

Fotó: Nathan Congleton/NBCU Photo Bank/NBCUniversal/Getty Images

Bella Levente

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Markos Gergő

Schubert Krisztián

FM 103.9 A Rock

Most szól:

  • Következő