Radics Béla, a megátkozott gitáros címmel, formabontó megoldásokkal és rengeteg klasszikus slágerrel érkezik a mozikba május 4-én a legendás zenész életéről, sorsáról és munkásságáról szóló, vadonatúj zenés életrajzi film. A dokumentum- és a játékfilm elemeit egyedülállóan keverő alkotás forgatókönyvéért Szentesi Zöldi László, Bálint Csaba és Klacsán Gábor felel, utóbbi pedig rendezőként is jegyzi az egész estés mozit.

A főhőst Rák Zoltán alakítja, de a filmben kisebb szerepekben feltűnik a magyar rockszakma színe-java, illetve kiváló színészek által olyan ikonikus, már az égi zenekarban játszó legendák is megelevenednek a vásznon, mint Balázs Fecó vagy Som Lajos. A tökéletes időutazás jegyében az alkotók emellett olyan legendás TV-műsorokat is rekonstruáltak, mint a Kék fény vagy az Egymillió fontos hangjegy, a felcsendülő Radics-dalokat, valamint Jimi Hendrix, a Cream vagy épp a The Shadows világslágereit pedig Alapi István és zenésztársai hiteles, de mai interpretálásában hallhatja majd a nézőközönség.

A film a tragikus sorsú Gitárkirály életét gyerekkorától kezdve a felemelkedésén át, egészen a kommunista hatalom által való ellehetetlenítéséből és az alkoholizmusából fakadó hanyatlásáig követi végig, a zenész olyan emblematikus dalainak segítségével, mint a Zöld csillag vagy A megátkozott ember.

A Sakk-Matt, a Tűzkerék és a Taurus megosztó megítélésű gitárosáról szóló film célja a szórakoztatás mellett az, hogy minél többen megismerjék Radics Béla történetét, valósághűen bemutatva azt, hogy miért is ő volt az egyik legfontosabb személy a magyar rockzenében a műfaj formatív évei során.

A főbb szerepekben többek közt Trill Zsolt, Zsurzs Kati, Dunai Csenge, Király Attila, Forgács Péter, Bede-Fazekas Szabolcs vagy épp Szabó Sipos Barnabás lesz látható, de egy-egy jelenetben olyan ismerős arcok is felbukkannak majd, mint Csernus Imre vagy Vad Kata, alias Michelle Wild.

A filmet május 4-étől tűzik műsorukra a hazai mozik, de rendhagyó módon a későbbiekben Szlovákiában, illetve szinte a teljes Kárpát-medencében is forgalmazni fogják. A különleges budapesti díszbemutatóra május 5-én, pénteken kerül sor a Magyar Zene Házában.

Hallgasd meg a film rendezőjével, Klacsán Gáborral készített exkluzív interjúnkat:

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő