A veterán rockbanda az első koncertjét játszotta a koronavírus-járvány és Steven Tyler rehabilitációja óta.

Két és fél év kihagyás után, a Maine állambeli Bangorban lépett először újra színpadra minden idők egyik legsikeresebb rockzenekara, a karrierje során több mint 150 millió lemezt értékesítő Aerosmith.

A csapat utoljára 2020. február 15-én adott koncertet Las Vegasban, mindössze néhány nappal azután, hogy Joey Kramer dobos visszatért a banda soraiba a vállsérülése, majd a gyógyulási folyamatát követő, közte és a zenekar többi tagja között kialakult nézeteltérések és pereskedések után.

A koronavírus-járvány azonban akkor közbeszólt, és a csapat kénytelen volt elhalasztani Las Vegas-i koncertsorozatát, illetve a 2020 nyarára tervezett európai turnéját is. Utóbbit először 2021-re, majd 2022-re ütemezték át, végül pedig az egész körutat – köztük a budapesti állomást – is törölni kényszerültek.

Ám ezzel még nem volt vége a zenekar – és rajongóik – balszerencse sorozatának, hiszen idén májusban újabb rossz hír érkezett a banda háza tájáról: énekesüknél, Steven Tylernél ugyanis a lábműtétje okozta fájdalmakra felírt gyógyszerek szedése közben ismét függőség alakult ki, ezért saját akaratából bevonult egy rehabilitációs intézménybe. Ennek értelmében a banda rég várt Las Vegas-i residency showja sem tudott elindulni, erre végül idén szeptember 14-én kerül majd sor.

Steven Tyler állapotáról ugyanis szerencsére jó hírek érkeztek, így a zenekar végre ismét színpadra állhat, a Las Vegas-i koncertsorozat előtt pedig bemelegítésképp két másik helyszínen is a húrok közé csapnak: a bangori koncert mellett szeptember 8-án hazatérnek szülővárosukba, Bostonba is. Az előzenekar szerepét mindkét állomáson a szintén bostoni Extreme tölti be.

Bár az Aerosmith kirobbanó formában volt a visszatérő koncerten, az öröm sajnos nem lehet teljes, hiszen a dobok mögött ismét nem Joey Kramer, hanem dobtechnikusa, Jack Douglas foglalt helyet, miután előbbi a zenekar közleménye szerint „a 2022-es évben ideiglenesen távol marad a koncertezéstől, hogy minden idejét családjával tölthesse ezekben a bizonytalan időkben”. Kramer felesége, Linda ugyanis alig két hónapja, június 22-én hunyt el, mindössze 55 éves korában.

Bár Joey nélkül, de a vasárnapi koncert remekül sikerült, a visszatérő bulin egymást váltották a csapat ’70-es évekbeli klasszikusai, a ’80-as és a 90-es évek MTV-slágerei, valamint néhány különleges, ritkábban játszott tétel, vagy éppen feldolgozás.

A teljes setlist a következő volt:

 1. “Back in the Saddle”
 2. “Same Old Song and Dance”
 3. “Rag Doll”
 4. “Mama Kin”
 5. “Remember (Walking in the Sand)”
 6. “Stop Messin’ Around”
 7. “Hangman Jury”
 8. “Seasons of Wither”
 9. “Livin on the Edge”
 10. “Full Circle”
 11. “Cryin'”
 12. “The Other Side”
 13. “I Don’t Want to Miss a Thing”
 14. “Love in an Elevator”
 15. “Sweet Emotion”
 16. “Dude (Looks Like a Lady)”
 17. “Dream On”
 18. “Walk This Way”
 19. “Big Ten Inch Record”Bella Levente

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Markos Gergő

Schubert Krisztián

FM 103.9 A Rock

Most szól:

 • Következő