A thrash metal nagy négyesének egyike 2024. június 9-én koncertezik a Barba Negrában.

(Fotó: Megadeth Official Facebook/Paul L. Carter for UPROXX)

Crush the World Tour elnevezésű világkörüli turnéja keretében visszatér hazánkba az amerikai thrash metal egyik legfontosabb és legnépszerűbb alapbandája, a Megadeth. A Metallicából való menesztése után Dave Mustaine gitáros által életre hívott csapat 1985-ben adta ki első nagylemezét, és azóta is szinte szünet nélkül turnéznak és dobják piacra sikeres és szakmailag elismert albumaikat.

A zenekar először kereken 30 évvel ezelőtt, 1993-ban tette tiszteletét Budapesten, amikor is a Metallica és a The Cult társaságában érkeztek Magyarországra, és az előre meghirdetett Alice in Chains helyett léptek színpadra az MTK Stadionban. Azóta további öt alkalommal jártak a magyar fővárosban, kétszer az egykori Petőfi Csarnokban, háromszor pedig a Papp László Sportarénában koncerteztek, legutóbb 2020 februárjában játszottak nálunk. Ezúttal szintén Budapesten, méghozzá a Barba Negrában zúznak majd 2024. június 9-én, a nyár egyik első sztárfellépőjeként.

A zenekar legújabb felállásával első ízben látogat majd hazánkba, miután a szexbotrányba keveredett alapító basszusgitáros, Dave Ellefson 2021-ben kikerült a csapatból, az elmúlt 8 évben a bandában játszó brazil Kiko Loureiro pedig családi okokra hivatkozva idén szeptemberben ideiglenesen, novemberben pedig véglegesen is távozott Dave Mustaine-ék mellől. A basszusgitáros poszton ismét az a James Lomenzo (ex-White Lion, ex-David Lee Roth, ex-Black Label Society) játszik, aki 2006 és 2010 között egyszer már volt Ellefson utódja, Loureiro helyére pedig az 1987-es születésű, finn Teemu Mäntysaari került, aki ezzel a Megadeth történetének legfiatalabb tagja lett.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő