A groove metal legenda 2025. február 3-án lép fel a Budapest Sportarénában.

(Fotó: Metal Dave Media)

Alig két évvel azután, hogy teltház miatt még egy ráadás bulit is nyomtak a Barba Negrában, jövő télen visszatér Magyarországra a ’90-es évek egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású metal bandája, a Pantera.

Bár az 1981-ben alakult texasi csapat hivatalosan csak 2003-ig létezett, évekkel az alapító Darrell testvérek, Dimebag gitáros 2004-ben, majd Vinnie Paul dobos 2018-ban bekövetkezett halála után Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros úgy döntöttek, egykori zenésztársaik emléke előtt tisztelegve újjáélesztik az ikonikus zenekart.

Ehhez pedig nem kisebb nevek csatlakoztak hozzájuk, mint az elsősorban Ozzy Osbourne zenekarából és a Black Label Societyből ismert Zakk Wylde gitáros, valamint az Anthrax-dobos Charlie Benante.

Az új felállású csapat 2022-ben adta első koncertjét Mexikóban, amit egy hatalmas sikerű világkörüli turné követett. Ennek keretében hazánkba is ellátogattak, ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel még egy plusz koncertet is tartottak a Barba Negrában.

Ma pedig bejelentették, hogy Phil, Rex, Zakk és Charlie 2025. február 3-án újra Magyarországon koncertezik, és ezúttal egy még nagyobb helyszínen, a Budapest Sportarénában lépnek majd színpadra.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő