Magyarország ezúttal sajnos kimarad, de szomszédainknál több este is fellép az ausztrál legenda.

(Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Power Trip)

21 dátumot magában foglaló, 10 várost érintő európai turnét jelentett be minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb rockbandája, az AC/DC. A közleményt egy rejtélyes, öt napos visszaszámlálás előzte meg a csapat közösségi média felületein, így sokan már a múlt héten tudni vélték, hogy a csapat több éves kihagyás után minden bizonnyal ismét útnak indul.

 
A zenekar 2016 óta mindössze egyetlen alkalommal lépett színpadra, a tavaly megrendezett kaliforniai Power Trip fesztiválon, ahol már nem a klasszikus felállás dobosa, Phil Rudd, hanem Matt Laug ült a dobfelszerelés mögött. A mostani bejelentés szerint pedig még egy veterán taggal kevesebbet láthatunk majd a csapat soraiban, ugyanis a hivatalosan 2016-ban visszavonult, azonban a Power Up című lemezre, majd a tavalyi fesztivál fellépésre visszatért Cliff Williams basszusgitáros sem lesz ott az idei turnén. A helyén egy kipróbált session zenész, a leginkább Alanis Morrisette kísérőzenekarából és a Jane’s Addictionből ismert Chris Chaney kezeli majd a négyhúros hangszert.

A banda legutóbbi, 2020 novemberében megjelent stúdióalbuma után Power Up elnevezésű, várva várt európai turnéja Németországban veszi kezdetét május 17-én, és augusztus 17-én zárul Írországban. A körút Magyarországot sajnos nem érinti, a hozzánk közel eső Bécsbe azonban két alkalommal, június 23-án és 26-án is ellátogatnak Angus Youngék, Pozsonyban pedig július 21-én játszanak majd.

A jegyértékesítés február 16-án indul, helyi idő szerint 10 órakor.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő