A ’90-es évek első felének egyik legnépszerűbb rockbandája 2024. április 7-én a Barba Negrában köszön el a magyar közönségtől.

(Fotó: Miikka Skaffari/FilmMagic/Getty Images)

 

Ötödik és minden bizonnyal utolsó alkalommal látogat Magyarországra az amerikai hard rock zene egyik legkiválóbb csapata, az 1988-ban alakult Mr. Big.

A kvázi supergroupként létrejött zenekar először kereken 30 éve, 1993-ban járt hazánkban az Aerosmith vendégeként a Budapest Sportcsarnokban, majd egy nagyobb kihagyás után 2009-ben az akkor Diesel Club néven üzemelő egykori E-klubba tértek vissza hozzánk. 2011-ben az azóta szintén megszűnt Club 202-ben játszottak nálunk, az eredeti felállásban sajnos utoljára. 2018 februárjában ugyanis elhunyt alapító dobosuk, Pat Torpey, így ugyanazon év nyarán már nélküle léptek színpadra a székesfehérvári Fezen fesztiválon.

A banda idén márciusban jelentette be, hogy 35 évvel megalakulásuk után szögre akasztják hangszereiket, és egy nagyszabású világkörüli búcsúturné keretein belül köszönnek el rajongóiktól. A The Big Finish névre keresztelt körút a zenekar második hazájának is nevezhető Ázsiában vette kezdetét idén nyáron, 2024. április 7-én vasárnap pedig Budapestre, egész pontosan a Barba Negra klubba is elér majd.

Az Eric Martin énekes, Paul Gilbert gitáros és Billy Sheehan basszusgitáros felállású csapatban a dobok mögött ezúttal az a Nick D’Virgilio foglal majd helyet, akit többek között a Spock’s Beard nevű progresszív rockbandából ismerhet a vájtfülű közönség.

S habár a búcsú ténye rendkívül szomorú, a turné különlegessége, hogy a zenekar az életművük legjobban sikerült darabjai mellett a Lean Into It című klasszikus nagylemezét is teljes egészében, elejétől a végéig eljátssza majd a koncertek során. Az 1991-ben megjelent album a mai napig a banda legsikeresebb és legnépszerűbb anyagának számít, hiszen a totális mainstream áttörést meghozó To Be With You című világsláger mellett olyan zseniális dalok kaptak helyet rajta, mint a Daddy, Brother, Lover, Little Boy, a Green-Tinted Sixties Mind vagy a Just Take My Heart.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő