New Jersey két leghíresebb rockere ünnepelte meg a The Beatles születésnapos legendáját.

A június 18-án 80. életévét betöltő Paul McCartney két nappal korábban, csütörtök este lépett színpadra a New Jersey-i Met Life stadionban, amikor a koncert vége felé közeledve egyszer csak a színpadon termett a város egyik első számú zenei ikonja, Bruce Springsteen.

„Van egy különleges meglepetésem számotokra. Itt van egy barátom. Egy helyi srác.” – szólt a közönséghez McCartney, akik a „Bruuuuce” skandálással reagáltak a bejelentésre, mire Paul így folytatta:

„Azt hiszem, kitaláltátok, kiről van szó. Azt mondtam neki, jöjjön és énekeljen velünk. Hölgyeim és uraim, Bruce Springsteen!”

A Főnök az 1985-es slágere, a Glory Days mellett a The Beatles I Wanna Be Your Man című számát is előadta McCartney-val, a közönség legnagyobb örömére.

Azonban nem Springsteen volt az egyetlen lokálpatrióta aznap este a köszöntők közt, ugyanis a ráadásban egy újabb helyi szupersztár, Jon Bon Jovi tűnt fel a színpadon, lufikkal a kezében.

“Itt van velem 60 ezer ember, aki szeretné elénekelni neked, hogy boldog szülinapot.” – mondta Bon Jovi, aki ezek után bele is kezdett a Happy Birthday című örökzöldbe, majd egy arcára nyomott puszival köszöntötte fel minden idők legsikeresebb dalszerzőjét.

Végül a legutolsó – szám szerint a harminckilencedik (!) – The End című dalnál Springsteen ismét csatlakozott McCartney-hoz, a fináléval pedig a végéhez érkezett az idén 80 éves zenész Got Back nevű észak-amerikai körútja.

Az ex-Beatle energiáját pedig sok húszéves megirigyelhetné, ugyanis Paul nem csak, hogy szünet nélkül nyomott le egy közel 3 órás koncertet, de a turné végeztével sem sokat pihen majd, hiszen június 25-én ismét színpadra lép, az angliai Glastonbury fesztiválon.

Fotó: Roberto Ricciuti/Redferns/Getty Images

Bella Levente

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Markos Gergő

Schubert Krisztián

FM 103.9 A Rock

Most szól:

  • Következő