A Rage Against the Machine-t viszont végre beiktatják a rock and roll halhatatlanjai közé.

Fotó: Rock and Roll Hall of Fame

Kiderült, kik lesznek a 2023-as osztály tagjai a Rock and Roll Hírességek Csarnokában.  A bejelentést pedig idén is hatalmas felháborodás követte a rock-és a heavy metal zene iránt elkötelezett hallgatóság körében, ugyanis ahogyan az általában lenni szokott, a keményebb műfajok képviselői ezúttal is szinte teljesen mellőzve lettek a különböző zeneipari dolgozókból álló zsűri többségi döntésének köszönhetően.

Így történhetett meg az, hogy habár a brit heavy metal egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb csapata, az Iron Maiden a közönség szavazatai alapján a negyedik, a Seattle-i grunge hullám nagy négyesének egyikeként számontartott Soundgarden pedig az ötödik helyen végzett a jelöltek között, egyikük sem kerül be a Rock and Roll Hall of Fame-be, ugyanis az elbíráló bizottság immáron második alkalommal hagyta figyelmen kívül mindkettőjüket, illetve a rájuk szavazó rajongók akaratát.

De így járt a közönség által leadott voksok terén másodikként befutó ’80-as évekbeli vadóc popénekesnő, Cyndi Lauper, illetve a bronzérmes énekes-dalszerző Warren Zevon is, egyedül a lista élén végző popbálvány, George Michael kerül be idén a csarnok halhatatlanjai közé.

Az előadói főkategóriában 2023-ban rajta kívül az art pop díva, Kate Bush, a zenéjében a pop, a country, a folk, a blues és a rock elemeit ötvöző Sheryl Crow, a rapper Missy Elliott, a country legenda Willie Nelson, valamint az R&B énekegyüttes, a The Spinners kerül beiktatásra, a rock/metal kategóriát egyedül a Rage Against the Machine képviseli az idei beiktatottak között – nekik ez már az ötödik jelölésük volt az elmúlt évek során.

Szintén nem jut be idén a Hall of Fame-be a poszt-punk ikon Joy Division, valamint a belőlük létrejött new wave banda, a New Order, illetve a 2000-es évekbeli garázs rock reneszánsz egyik éllovas csapata, The White Stripes sem.

A beiktatási ceremóniát 2023. november 3-án rendezik meg a New York-i Barclays Centerben.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő