A brit heavy metal legendát Alice Cooper iktatta be a Rock and Roll Hall of Fame-be, a sztárvendégek közül Dave Grohl Lionel Richie-vel, Steven Tyler pedig Eminemmel lépett színpadra.

November 5-én rendezték meg a sorban 37. Rock and Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniát, amelynek keretein belül ezúttal a rockénekesnő Pat Benatar, az ikonikus popbanda, a Duran Duran, a rapper Eminem, a legendás new wave duó, a Eurythmics, a country királynő Dolly Parton, a pop/soul legenda Lionel Richie és a soft rock díva Carly Simon vált a rock and roll halhatatlanjává, legalábbis az előadói kategóriában.

A heavy metal isteneiként számontartott Judas Priest ugyanis – sokak felháborodására – „csupán” zenei kiválóságuk okán kapott helyet a csarnokban, rajongóik azonban így is történelmi jelentőségű eseménynek lehettek szem-és fültanúi a Los Angeles-i Microsoft Theaterben.

A 2023. május 17-én Ozzy Osbourne vendégeként Budapesten is fellépő banda ugyanis egy háromszámos minikoncert erejéig újra egykori tagjaival, a zenekarban 1977 és 1979 közt játszó Les Binks dobossal, valamint a csapatból 2011-ben távozó K.K. Downing alapító gitárossal állt színpadra, de természetesen az aktív koncertezéstől Parkinson-kórja miatt visszavonult Glenn Tipton gitáros is a húrok közé csapott velük.

A később még Dolly Partonnal is dalra fakadó Rob Halfordékat ráadásul egy szintén legendás pályatárs, a 2023. július 18-án ugyancsak hazánkba érkező Alice Cooper iktatta be a RRHOF 2022-es osztályába, de rajta kívül is akadtak bőven neves rockerek az este vendégei és előadói között.

A minden idők legsikeresebb rapperének számító Eminem az Aerosmith frontemberével, Steven Tylerrel kiegészülve adta elő a banda Dream On című klasszikusán alapuló Sing for the Moment című dalát, a Lenny Kravitz által beiktatott Lionel Richie-hez pedig Dave Grohl csatlakozott az annak idején a Faith No More interpretálásában is slágerré vált Easy című Commodores-örökzöldben.

Rajtuk kívül többek közt Bruce Springsteen is tiszteletét tette az eseményen, ő a zenei mogul Jimmy Iovine-t méltatta beszédében, akit a zeneiparért tett szolgálataiért Ahmet Ertegun-különdíjjal tüntettek ki az este folyamán.

Fotó: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő