A legendás brit banda vadonatúj felvételén a Rage Against the Machine és az Audioslave gitárosa is közreműködik.

(Fotó: Ross Halfin)

 
Meglepetés dallal jelentkezett a ’80-as évek egyik legsikeresebb rockbandája, a brit Def Leppard. A csapat két nappal ezelőtt tett közzé egy titokzatos fotót a közösségi oldalain, amin – minden bizonnyal a nemrég jubileumi díszkiadást kapó Pyromania című ikonikus albumukra való utalásként – egy tűzben lángoló régi típusú telefonkészülék volt látható a “Light Up the Fuel” felirat kíséretében.

A képen egy angol, illetve egy amerikai telefonszám is szerepelt, melyeket a forró dróton keresztül feltárcsázva egy ízelítőt kaphattunk a zenekar legújabb, Just Like ’73 című dalából.

Ma pedig a teljes hosszúságú track is megérkezett, ami címéből kikövetkeztethetően is egy főhajtás a zenekarra legnagyobb hatást gyakorló, ’70-es évekbeli brit glam rock korszak előtt, ami olyan legendás előadókat adott a világnak, mint a Sweet, a Slade, a T.Rex, David Bowie vagy Gary Glitter.

A dalban így az említett ikonikus éra stílusjegyei keverednek a Def Leppardra oly jellemző csordavokálokkal, vagyis nem kérdés, hogy Joe Elliotték ismét egy hamisítatlan stadionrock himnuszt tettek le az asztalra a Just Like ’73 formájában.

Amikor megláttam David Bowie-t a TV-ben 1972 és 1973 közt, minden, amit a zenéről tudtam, egyszer csak fekete-fehérről élénk színesre váltott. Az új dalunk ezt a ráébredést jelképezi.” – mondta el Phil Collen, a banda gitárosa.

A friss szerzeményben ráadásul egy nem kisebb név vendégeskedik egy gitárszóló erejéig, mint a Rage Against the Machine és az Audioslave alapítója, az egyedi játékstílusáról és hangzásáról ismert Tom Morello.

Óriási élmény volt feltolni ezt a szólót a Just Like 73-ben. Közel 40 éve a Rock of Agest játszottam az egyetemi feldolgozás zenekaromban, a Def Leppard pedig még most is stadionokban nyomul egy vadiúj nótával, ami az egyik legjobb darabjuk lett.” – tette hozzá a zenész.

Az egyelőre csak a digitális platformokon elérhető számhoz június 20-án videóklip is érkezik, augusztus 2-án pedig fizikai formátumban, 7”-es vinylen is megjelenik majd.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő