A legendás banda egyetlen koncert erejéig kizárólag az 1983-as és az 1984-es év során megjelent dalaikból válogat majd.

Különleges koncertre készül minden idők egyik legnagyobb hatású metal bandája, az 1981-ben alakult Metallica. A thrash metal műfaj legsikeresebb zenekara ugyanis november 6-án egyetlen estére visszarepül az időben, hogy korai éveik legjobb dalaival tisztelegjen a karrierjüket elindító Jonny és Marsha Zazula emléke előtt.

Ugyanis a banda első két stúdióalbuma, az 1983-as Kill ’Em All és az 1984-ben megjelent Ride the Lightning is a házaspár által alapított Megaforce lemezkiadó égisze alatt látott napvilágot, vagyis Zazuláék kulcsfontosságú szerepet játszottak abban, hogy a Metallica végül elindulhatott a világsztárság felé vezető úton.

Sajnálatos módon Marsha 2021 januárjában, Jonny pedig idén februárban távozott az élők sorából, így a zenekar elhatározta, hogy egy speciális, múltidéző koncerten rója le kegyeletét egykori mentoraik előtt. Az este során ennek értelmében csak és kizárólag 1983 és 1984 során megjelent dalokat játszanak majd, a nosztalgiát pedig tovább erősíti, hogy előzenekaruk autentikus módon az a brit Raven lesz, akik előtt annak idején még ők melegítették be a közönséget az első országos turnéjuk során.

A Metallica a következő nyilatkozatot tette közzé a honlapján:

Jonny adta meg nekünk az első löketet New Yorkban azzal, hogy megjelentette az első két lemezünket a Megaforce nevű kiadójánál, elindított minket az első igazi turnénkra is. Marshával az oldalán Jonny egy mentor, menedzser, kiadóvezető és apafigura volt mindannyiunk számára. Kettőjük nélkül ma nem lennénk ott, ahol vagyunk. Sajnos nemrégiben, alig több mint 1 év különbséggel mindkettőjüket elveszítettük. Erre az estére így egy különleges programmal készülünk, telis-tele dalokkal a Megaforce-os korszakunkból. Ráadásul akkori legfőbb turnépartnerünk, a Raven is csatlakozik hozzánk, hogy együtt ünnepeljünk és idézzük fel emlékeinket azokból az időkből.

A koncertnek a 7000 férőhelyes, floridai Hard Rock Live ad majd otthont, a jegyekből befolyt bevétel egy részét pedig Jonny és Marsha nevében jótékonysági célra, az egészségügyi támogatást igénylő, mentális problémákkal küzdő vagy épp nehéz körülmények közt élő zenészek részére létrehozott MusiCares nevű szervezet számára ajánlja fel a banda. Emellett pedig saját alapítványuk, az All Within My Hands Foundation is adománnyal segít majd egy floridai élelmiszerbankot.

Jonny és Marsha Zazulának természetesen nem csak a Metallica lehet hálás, hiszen a házaspár által alapított Megaforce lemezkiadó istállójából olyan kultikus előadók kerültek ki az évek során, mint az Anthrax, a Testament, az Overkill, a Ministry, a King’s X, az S.O.D. vagy a már említett Raven, de a ’80-as években ők egyengették az egykori KISS-gitáros, Ace Frehley szólókarrierjét is.

Fotó:  Kevin Mazur / Getty Images



Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő