A Motörhead 2015-ben elhunyt ikonja ezúttal is a Hellfest fesztiválon lett megörökítve.

A franciaországi Clissonban megrendezett rock-és metal zenei rendezvényen leplezték le Lemmy Kilmister 15 méter magas, acélból és betonból készült szobrát, a helyi Caroline Brisset alkotását. A monumentális építmény már a második olyan szobor a rocklegendáról, aminek a Hellfest ad otthont: az elsőt hat évvel ezelőtt állították fel, a mostani pedig annak a helyére került az elmúlt hétvége során.

Brissetet múlt novemberben kereste meg azzal a fesztivál főszervezője, Ben Barbaud, hogy készítse el a szobrot, az alkotó elmondása szerint pedig egy pillanatra sem volt kérdés, hogy elvállalja-e a feladatot.

„Igent mondtam, mert ez egy nagyszerű projekt, valamint az is kihívás volt, hogy egy ekkora szobrot ennyire rövid idő alatt eIkészítsek.” – mondta Brisset.

A Motörhead azóta azt is elárulta, hogy a hatalmas monstrum a mester hamvainak egy részét is magában foglalja, az alkotás hivatalos, ünnepélyes átadására pedig június 23-án kerül sor a banda egykori tagjai, Phil Campbell gitáros és Mikkey Dee dobos részvételével.

Utóbbi jelenlegi zenekara, a Scorpions ugyanis csütörtökön a francia fesztivál egyik főattrakciója lesz, illetve Campbell saját csapata, a Bastard Sons is a nagyszínpadon játszik majd aznap este.

Lemmyről először nem sokkal a halála után a törzshelyén, a Los Angeles-i Rainbow Bar & Grill klubban húztak fel egy életnagyságú szobrot, hogy a rocker továbbra is az étterem állandó vendége maradhasson.

Fotó: Séverine Sajous/Getty Images

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő