Az Iron Maiden énekese nem csupán minden idők egyik legkirályabb frontembere, de az egyik legsokoldalúbb rocksztár is. Íme néhány különleges infó vele kapcsolatban.

(Fotó: Theo Wargo/WireImage/Getty Images)


A Bruce nem az első neve   

Keresztneve valójában Paul, a Bruce csak a középső, vagyis a második neve. Édesapja után kapta, és mielőtt belépett volna az Iron Maidenbe, a Samson zenekar élén egy ideig a Bruce Bruce művésznevet használta. 1981-ben még a kanadai Incubus című filmben is feltűnt korábbi bandájával egy jelenet erejéig.


Nagyszüleinél nevelkedett

Szülei szinte tinédzserek voltak, mikor megszületett, így egészen ötéves koráig a nagyszüleivel élt. Édesanyja és édesapja egyébként is rengeteg utazott, hiszen Bruce első éveiben kutyás műsorukkal járták a szigetországot. Gyerekkori élményeiről később az első szólólemezén található Born in ’58 című dalban is megemlékezett.


Kicsapták az iskolából

13 évesen a bentlakásos Oundle School növendéke lett, ahonnan azonban végül eltanácsolták, miután belepisilt a felügyelők és az igazgató számára felszolgált paradicsomos babba. De nem ez volt az utolsó hasonló incidense: jóval később, már az Iron Maiden tagjaként, 1983-ban annyira feldühítette egy német fesztiválkoncert csapnivaló hangosítása, hogy egyszerűen levizelte a keverőpultot.


Igazi polihisztor

A zene mellett számtalan más területen is remekel: elsőosztályú repülőgép pilóta, rádió-és TV műsorokat vezet, könyveket ír, spoken word műsorral járja világot, sört főz, és nem utolsósorban kiválóan vív. Olyannyira, hogy 1989-ben tagja volt a nemzeti vívócsapatnak, akikkel Angliát képviselte az Európa-bajnokságon. Azt, hogy ennyi mindenben ilyen tehetséges, állítása szerint annak köszönheti, hogy egyszerre használja agyának mindkét féltekéjét.


“Duettezett” Mr. Beannel

És ha mindez nem volna elég, azt is elmondhatja magáról, hogy volt egy Top 10-es slágere Angliában Rowan Atkinsonnal. A rendhagyó duettre 1992-ben került sor, a Comic Relief nevű brit segélyprojekt részeként, amikor is a nem mindennapi páros Alice Cooper Elected című dalából készített el egy közös feldolgozást.


Kigyógyult a rákból

2015-ben egy rosszindulatú daganatot találtak a nyelve hátsó részében. Szerencsére még időben észrevették a tumort, amit aztán egy nyolc héten át tartó kemoterápiás kezelés útján végül sikerült teljesen eltávolítania az orvosoknak. Az énekest így nem sokkal később teljesen gyógyultnak nyilvánították és szerencsére azóta is teljesen tünetmentesnek bizonyul.

Hepi Endre

Bűdi Szilárd

Klamancsek Krisztián

Csizinszky Éva

Dandó Ádám

Schubert Krisztián

103.9 - ROCK FM

Most szól:

  • Következő